Květák zapečený se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 2 dkg hladké mouky, 3 dkg másla, 1/8 l smetany nebo mléka, 3  žloutky, 2 dkg tvrdého sýra, 3  bílky, 10 dkg šunky nebo uzeného masa, sůl, 2 dkg oleje, strouhanka
Květák uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Mouku s tukem zpěníme na kastrolku, světlou jíšku rozředíme mlékem nebo smetanou a povaříme. Do vychladlé směsi přidáme žloutky, rozstrouhaný tvrdý sýr (nejlépe parmazán), případně rozsekané uzené maso nebo šunku. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Ohnivzdornou misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vložíme na dno na porce rozdělený květák a pokryjeme směsí. Pečeme asi půl hodiny, podáváme se zeleninovým salátem (hlávkový salát s ředkvičkami nebo mrkvový také s ředkvičkami).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka