Květák zapečený s vejci a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 větší květák, 2 natvrdo vařená vejce, 5 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 3 dl mléka, 8 dkg tvrdého sýra na strouhání, 2 rajčata, mletý pepř, sůl
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Z alobalu si upravíme hlubší misky a do každé vložíme porci květáku. Z tuku a mouky usmažíme zlatovou jíšku, zředíme ji mlékem nebo trochou květákového vývaru, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut. Do horké omáčky vmícháme dvě třetiny nastrouhaného sýra. Do misek ke květáku přidáme čtvrtky omytých rajčat a oloupaných vajec. Přelijeme připravenou sýrovou omáčkou, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a takto připravené, nahoře mírně otevřené alobalové misky vložíme do horké trouby nebo pod gril a krátce gratinujeme.
Příloha: pečivo nebo brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka