Květák zapečený s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 středně velké květáky, 25 dkg uzeného masa (vařeného libového), 1.5 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 šálek mléka, sůl, 2 žloutky, máslo na formu, strouhanka
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme hladkou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme žloutky. Do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je drobně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět malé růžičky květáku. Vše přelijeme omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.
Příloha: brambory a saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka