Květák zapečený s masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 středně velký květák, 25 dkg mletého masa, 1  cibule, 1  žemle,  trochu polotučného mléka, mletý pepř, sůl, rostlinný tuk, strouhanka na vymazání zapékací misky
Květák opereme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a jako první vrstvu dáváme květákové růžičky. Na ně rozložíme připravené mleté maso, potom opět vrstvu květáku, pokapeme rozpuštěným rostlinným tukem a zapékáme tak dlouho, než je květák měkký a pokrm propečený. Porce na talířích posypeme nakrájenou petrželkou, můžeme je rovněž posypat strouhaným sýrem nebo přelít kečupem. Podáváme s brambory.
Příprava masa: Na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, slabě opepříme a krátce osmahneme. Rozkrájenou žemli, kterou jsme pokropili mlékem, vymačkáme a vmícháme do masa.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka