Květák zapečený po moravsku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 větší květák, 10 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 4 dkg tvrdého sýra, 2 vejce, 30 dkg moravského uzeného masa, sůl
Omytý květák uvaříme a rozebereme na růžičky. Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polovinou mléka, částí vývaru z květáku a dobře rozšleháme. Povaříme na hustou omáčku. Pekáč vymažeme máslem, rozložíme polovinu květáku, zalijeme polovinou omáčky, nasypeme polovinu sýra a na plátky nakrájené uzené maso. Na plátky uzeného masa klademe druhou polovinu květáku, omáčky a sýra. Zakapeme máslem a v troubě zapékáme. V polovině zapékání rozšleháme vejce se zbytkem mléka, zapečený pokrm touto směsí zalijeme a dopečeme do růžova. Podáváme s vařenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka