Květák s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg květáku, 10 dkg cibule, 40 dkg rajčat, 6 dkg oleje, 4 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 dkg tvrdého sýra, pažitka, mletý pepř, sůl
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a zchladlý nadrobno nasekáme. Zahřejeme polovinu oleje, zpěníme polovinu nasekané cibule, přisypeme květák a pažitku, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit. Zbylou cibuli zpěníme na zbylém oleji, přidáme protlak, nakrájená rajčata a dusíme. Na talíře urovnáme květák s vejci, přelijeme rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s brambory a salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka