Květák s hráškem zapečený v bešamelu - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg květáku, sůl, 30 dkg zeleného hrášku, 3 dkg másla, zelená petrželka,

Omáčka: 3 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, citrónová šťáva, sůl, 1 špetka muškátového květu, 1 lžíce tvrdého sýra

Květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka a rozebereme na růžičky. Smícháme s hráškem, který předem podusíme na másle. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a povaříme na hustou omáčku (bešamel). Když prochladne, vmícháme žloutky, koření, část nastrouhaného sýra a omáčku zakapeme citrónem. Zeleninu vložíme do zapékací misky, zalijeme omáčkou, povrch ještě posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka