Zadělávané kedlubny - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kedluben, 4 dkg rostlinného tuku nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek mléka nebo vývaru z kedluben, špetka muškátového květu, sůl
Z očištěných kedluben odstraníme zdřevnatělé části, nakrájíme je na plátky, mladé lístky nakrájíme na nudličky a přidáme ke kedlubnám, zalijeme nevelkým množstvím vody, jen co by byly potopené, osolíme a dusíme téměř doměkka. Mezitím zpěníme na rozehřátém tuku mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme mlékem a trochou vývaru z kedluben, vyšleháme, přisolíme a zeleninu zalijeme. Pomalu vaříme, až jsou kedlubny měkké. Ochutíme špetkou pepře, muškátovým květem a zelenou petrželkou. Zadělávané kedlubny můžeme podávat jako samostatný pokrm s bramborem nebo jako přílohu k vařenému hovězímu nebo vepřové kotletě připravené jako minutka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka