Žlutočervená polévka se šunkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l vývaru, 7  rajčat, 2  cibule, 1 lžička glutasolu, moučkový cukr, mletý pepř, pálivá paprika, 1 lžíce polévkového koření, 1 špetka badyánu, 4  vejce, 5 dkg šunky, pažitka
Ve vývaru (i z kostky) vaříme na dílky nakrájená oloupaná (i zmrazená) rajčata a na kolečka nakrájenou cibuli asi 10 minut. Přidáme cukr, koření, mletý badyán a ještě 5 minut vaříme. Pak přidáme glutasol, polévkové koření, drobně nakrájenou šunku nebo párek a rozbijeme celá vejce. Lehce promícháme a dál už nevaříme. Nakonec ochutíme pokrájenou zelenou natí (pažitka, cibulová nať), případně osolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka