Brukve plněné masem a houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 menší kedluben, sůl, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 30 dkg telecí plece (dušené telecí nebo vepřové, zbytky pečeně), 1  cibule, 5 dkg žampiónů nebo jiné houby, mletý pepř, 1/2  citrónu, 3 lžíce strouhanky, 3 dkg tvrdého sýra
Brukve oloupáme, krátce podusíme v osolené vodě, vršek seřízneme a vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabané vnitřky brukve podlijeme osolenou vodou a udusíme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a rozvaříme s mlékem a s vývarem z brukví. Do hladké omáčky přidáme koření, citrónovou kůru a šťávu, na kostičky sekané vnitřky brukví, dušené maso, na cibuli podušené houby a trochu strouhanky. Touto nádivkou plníme brukve, které srovnáme do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky, povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme je v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka