Brukev plněná houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 kedluben, 30 dkg nakládaných hub, 5 dkg oleje, 1 menší cibule, 1 sklenka smetany, sůl
Oloupané očištěné brukve povaříme v osolené vodě. Pak seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme a vydlabanou dřeň jemně rozsekáme. Houby naložené v octě opereme, rozsekáme, osmažíme na 20 g tuku se zpěněnou cibulkou. Osmažené houby smícháme s vydlabanými vnitřky brukví a touto nádivkou brukve plníme. Nadívané brukve pokropíme tukem a dáme na půl hodiny v kastrole zapéci do horké trouby. Potom brukve přelijeme sklenicí husté smetany a necháme zrůžovět. Podáváme se salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka