Brukev pečená se šunkou nebo šunkovým salámem - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  kedluben, 20 dkg šunky nebo šunkového salámu, 5 dkg oleje, 2  žloutky, sůl, muškátový květ,  trochu vývaru, tvrdý sýr na posypání
Mladou brukev oloupáme, nakrájíme na tlustší plátky a podusíme na tuku. Po chvilce ji opatrně přeložíme do vymazaného kastrolu, a to tak, že nejdřív pokryjeme dno brukví, na ni dáme vrstvu šunky nebo salámu, a pak opět brukev. Připravíme si trochu vývaru (může být z masoxu), v prochladlém rozkvedláme žloutky, podle potřeby přisolíme a ochutíme květem. Tímto vývarem brukev zalijeme a v prohřáté troubě krátce zapečeme. Před koncem zasypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s hlávkovým salátem, který jsme obohatili o mladé brukvové lístky. Pro větší jedlíky doplníme vařenými novými bramborami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka