Růžičková kapusta zapečená s masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg mletého masa (polovina hovězího, polovina uzeného bůčku), 1/2 kg růžičkové kapusty, 1 malá cibule, 1 šálek vývaru, 5 dkg oleje, 1 vejce, mletý pepř, muškátový květ, sůl, 4 plátky veky, tvrdý sýr
Umleté maso promícháme s vejcem a cibulkou osmaženou na tuku, osolíme, okořeníme a urovnáme do zapékací mísy vymaštěné a vyložené tenkými plátky bílé veky. Kapustičky přelijeme horkou vodou a okapané a okořeněné je urovnáme navrch na kašovinu. Zalijeme koflíkem vývaru z kostí nebo masoxovým vývarem, pokapeme tukem a asi 20 minut zapékáme v prohřáté troubě. Těsně před koncem lze podle chuti zasypat strouhaným sýrem.
Podáváme k tomu salát z bílého nebo červeného zelí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka