Kapustový nákyp se salámem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg kapusty, 10 dkg slaniny, 15 dkg salámu, 3 dkg másla, 1 cibule, 3 vejce, sůl, mletý pepř, česnek, 1 dl smetany, vepřové sádlo, strouhanka
Kapustu nakrájíme na tenké proužky (zmrazenou rozkrájíme ostrým nožem na menší kousky), krátce povaříme v malém množství osolené vody a necháme okapat. Na rozehřátém másle zpěníme drobně krájenou cibuli a rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostečky. Do kapusty vmícháme cibuli se slaninou, žloutky, sůl, pepř, utřený česnek a nakonec tuhý sníh z bílků. Polovinu kapustové směsi rozetřeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, pokryjeme salámem nakrájeným na tenké nudličky a nahoru urovnáme druhou polovinu kapustové směsi. Zalijeme smetanou a v mírné troubě zapečeme.
Příloha: vařené brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka