Kapustový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kapusty, 4  vejce, 10 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 3 lžíce smetany, 2 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, zelená petrželka
Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a umeleme na masovém strojku. Z poloviny tuku a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou zředíme smetanou a vývarem z kapusty, a uvaříme hustou omáčku. Do omáčky přidáme umletou kapustu, postupně zamícháme žloutky, sůl, koření, nakonec z bílků pevný sníh, a je-li třeba, trochu strouhanky. Misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a dáme do vyhřáté trouby na dvacet minut zapéci. Podáváme se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka