Kapustová psaníčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce octa, sůl, 60 dkg kapusty, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 2 lžíce tuku, 5 lžic masového vývaru
Kapustové listy - jeden velký list na porci - 3 minuty předvaříme v osolené octové vodě a dáme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli a kapustu a vše za stálého míchání 10 minut dusíme. Obsah pánve rozdělíme na díly a každý z nich poklademe na jeden kapustový list, z něhož jsme opatrně skrojili žebra. Naplněný kapustový list zabalíme jako psaníčko, lehce ovážeme bílou kuchyňskou nití a na rozehřátém tuku po obou stranách krátce opečeme. Po opečení zalijeme kapustu masovým vývarem (nebo vývarem z masoxu) a pod pokličkou 15 minut na malém ohni dodusíme. Podáváme s opečenými brambory anebo jako přílohu k masu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka