Kapusta smažená s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kapusta, 1 cibule, 4 vejce, 5 dkg oleje, mletý pepř, sůl
Mladou kapustu očistíme a vaříme v horké slané vodě nebo ve vodě s trochou masoxu asi 15 - 20 minut. Necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky. Drobně rozsekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme kapustu, krátce podusíme, přidáme rozkvedlaná vejce a dobře mícháme, až vejce ztuhnou. Podle potřeby a chuti osolíme a opepříme.
Hotovou kapustu můžeme též posypat rozsekaným teplým uzeným masem nebo uzeninou. Zbyla-li nám voda, ve které se kapusta vařila, použijeme ji za základ polévky, jsou v ní částečně vyluhovány živiny ve vodě rozpustné. Je škoda ji vylévat, bramborová polévka nebo česnečka z tohoto vývaru je velmi chutná.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka