Kapusta růžičková gratinovaná - recept cpt. Cooka
3 porce: 60 dkg růžičkové kapusty (případně zmrazené), 6 dkg tuku, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, několik celých pepřů
Očištěné růžičky rozložíme do ohnivzdorné misky na polovinu rozehřátého tuku, pokapeme třemi lžícemi vody, osolíme, přidáme pepř a pod pokličkou dusíme doměkka na mírném ohni. Při dušení miskou občas zatřeseme, aby se kapustičky nepřipálily. Mezitím osmažíme na zbylém tuku strouhanku, pokryjeme kapustičky a vše posypeme strouhaným sýrem. Krátce gratinujeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Podáváme s vařenými upravenými brambory a kompotem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka