Kapusta pečená s játry a slaninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 středně velká kapusta, 10 dkg vepřových jater nebo jiných jater či vařeného uzeného masa, 5 dkg slaniny, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 vejce, strouhanka
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slaninu nakrájíme na drobno, sklovitě ji vyškvaříme, přidáme drobné pokrájenou cibuli a obojí slabě osmahneme. Z kapusty dobře vytlačíme vodu a umeleme ji na strojku střídavě se syrovými játry a slaninou s cibulí, aby se směs promíchala. Přidáme do pěny ušlehaná vejce, koření, se solí utřený česnek a dle potřeby zahustíme strouhankou. Směs má být řidší. Zapékací mísu silně vymastíme, vysypeme strouhankou a směs do ní nalijeme. Pečeme asi 1/2 hodiny.
Podáváme s bramborem a se saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka