Kapusta dušená s rýží a s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kapusta, 15 dkg rýže, 2 dkg sušených hub nebo 5x více čerstvých, 6 dkg oleje, 5 dkg cibule, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 dl mléka, bujón (masox)
Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibuli, do ní vložíme dobře očištěnou na nudličky nakrájenou mladou kapustu, osolíme, okořeníme a přidáme v mléce vařené drobně pokrájené houby (čerstvé hříbky přidáme jen očištěné a pokrájené, nedusíme je předem). Dále přidáme vypranou a spařenou rýži a zalijeme vodou s masoxem nebo polévkou. Vody tolik, že na šálek rýže dáme dva až dva a půl šálku tekutiny, a vše v zakrytém kastrole dusíme v troubě, až je rýže hotová.
Podáváme sypané hustě sýrem jako samostatný pokrm nebo jako příkrm k dušenému masu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka