Kapusta dušená s rýží a houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kapusta, 15 dkg rýže, 15 dkg čerstvých hub nebo dvě desetiny sušených, 8 dkg tuku, 6 dkg cibule, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 dl mléka, bujón (masox)
Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibuli a vložíme do ní očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu. Osolíme, okořeníme a přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby. (Sušené houby opereme a předem povaříme v mléce.) Zároveň přidáme vypranou a spařenou rýži a zalijeme vodou s masoxem nebo polévkou. Na šálek rýže dáme dva až dva a půl šálku tekutiny. Vše v zakrytém kastrole dusíme v troubě doměkka. Podáváme se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka