Dušená kapusta s brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kapusta, 4  brambory, 1 menší cibule, 6 dkg rostlinného tuku nebo oleje na jíšku, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, sůl
Oloupané brambory nakrájíme na poněkud větší kostky a dáme do trochu vody dusit. Mezitím nakrájíme středně velkou kapustu na nudličky, dáme na cibuli lehce osmaženou na troše tuku, přidáme téměř měkké brambory a osolíme. Dusíme napřed odkryté, aby unikly čpavé látky z kapusty, potom ji přikryjeme pokličkou. Ze zbylého tuku a hladké mouky usmažíme světle hnědou jíšku, rozředíme ji vývarem z kapusty, pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky a krátce povařenou vlijeme do kapusty a dovaříme. Hotovou kapustu podle chuti osolíme, opepříme, přidáme stroužky utřeného česneku a na špičku nože majoránky. Dušenou kapustu s bramborem můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo s kouskem uzeniny nebo jako přílohu k vařenému masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka