Hrášek po vídeňsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg čerstvého zeleného hrášku, 5 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, sůl, 3 dkg pískového cukru, zelená petrželka, 1/8 l vývaru z masa nebo z kostky masoxu
Opláchnutý hrášek uvaříme nezakrytý ve vroucí vodě doměkka a scedíme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně rozsekanou petrželku, trochu osmahneme, podlijeme vývarem z hrášku nebo z masa a vložíme okapaný hrášek, osolíme, osladíme, zamícháme a krátce povaříme. K dušenému hrášku můžeme přidat dvě lžíce sladké smetany. Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory a se sázeným vejcem anebo jako přílohu k masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka