Fazolové lusky v ostré omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg fazolových lusků, 2  naťové cibulky, 6 stroužků česneku, 1.5 dl masového vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sherry, 1 lžička moučkového cukru, 1 špetka soli, 3 lžíce oleje na smažení, 2.5 dkg másla na smažení
Fazolové lusky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na kousky o délce cca 4 cm. Zalejeme vývarem a vaříme na mírném ohni za stálého míchání tak, až se vývar téměř úplně vyvaří.
Cibuli a česnek oloupáme a usekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli a česnek. Osolíme a za stálého míchání asi 1/2 minuty smažíme. Přidáme uvařené fazolové lusky a pečlivě je promícháme s horkým tukem. Přidáme cukr, sójovou omáčku a sherry. Za stálého míchání smažíme ještě asi 1 minutu. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka