Fazolky v sýrové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg fazolových lusků zmrazených (nebo 1.2x více čerstvých), 1 šálek vývaru, 1 cibule, 15 dkg žampiónů nebo hříbků - nemusí být, 1/4 l mléka, 5 dkg hladké mouky, 6 dkg strouhaného tvrdého sýra, tymián, majoránka, tuk, pažitka
Zmrazené fazolky vložíme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je téměř doměkka. V kastrolu zpěníme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájené houby a dusíme doměkka. Do podušených hub a cibule vmícháme hotové fazolové lusky. V mléce rozkvedláme hladkou mouku, strouhaný sýr, okořeníme špetkou pepře, tymiánu a majoránky a vmícháme do pokrmu. Necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou, případně s tmavým chlebem nebo dalamánkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka