Fazolky po bulharsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg fazolových lusků, 3  cibule, 4  rajčata, 10 dkg oleje, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kopr, zelená petrželka
Fazolky očistíme, zbavíme vláken, popřípadě rozkrájíme a dáme do nádoby, ve které jsme na tuku zpěnili drobně pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, lžičku papriky, rozsekaný kopr a vše pomalu dusíme na mírném ohni, až fazolky změknou. Pak zahustíme lžící mouky rozkvedlané v troše vody. Povaříme. Osolíme až ke konci úpravy. Na talíři posypeme petrželkou. Podáváme s chlebem. Dobré jsou k tomu zbytky masa nebo vařená vejce, kousek uzeniny apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka