Fazolky na kyselo - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg fazolových lusků, 3 dkg rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl kondenzovaného mléka neslazeného, 1 bobkový list, 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, špetka moučkového cukru, sůl, ocet
Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté fazolky překrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky a vsypeme je do malého množství osolené vody. Dusíme téměř doměkka. Koření zavážeme do uzlíčku z gázy nebo plátýnka. Z oleje nebo rostlinného tuku z hladké mouky usmažíme světlou jíšku, je-li třeba, zředíme ji trochou vývaru z fazolek a dodusíme. Nakonec fazolky zalijeme kondenzovaným mlékem, dochutíme solí a octem. Podáváme s vejci vařenými natvrdo a chlebem nebo bramborem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka