Fazolky dušené s citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg fazolových lusků, 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l kysané smetany, zelená petrželka, citrón
Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme je a zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř do měkka a do vysmahnutí šťávy. Pak přilijeme smetanu s moukou a ještě krátce podusíme. Naposled přidáme usekanou petrželku, po odstavení z plotny přidáme citrónovou šťávu a podle obliby přisladíme, necháme mimo plotnu prohřát.
Obměna: Současně se smetanou přidáme jemně usekaný kopr.
Příloha: pečená bramborová kaše, brambory sypané petrželkou nebo žemlový nákyp
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka