Nákyp s naťovými cibulkami - recept cpt. Cooka
6 porcí: 75 dkg naťové cibulky, 50 dkg brambor, 50 dkg žampiónů, 30 dkg tvrdého sýra na strouhání, 6 dkg oleje, sůl, zelená petrželka, 8 dkg tuku, mletý pepř
Naťové cibulky omyjeme a sytě zelenou část odkrojíme. Cibulky včetně světlé natě nakrájíme na šikmé proužky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, která vložíme zatím do vody. Žampióny očistíme, omyjeme, pak nakrájíme na čtvrtky a osušíme. Sýr nahrubo nastrouháme. Tuk rozehřejeme a houby na něm podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří, potom osolíme. Omytou petrželku nakrájíme nahrubo. Hlubší zapékací mísu vymažeme tukem a vložíme do ní polovinu okapaných brambor, na ně dáme polovinu naťových cibulek, pak polovinu žampiónů, petrželky a sýra. Osolíme, opepříme a tak postupujeme, až je mísa zaplněna. Povrch pokrmu poklademe vločky tuku a nákyp vložíme do nepředehřáté trouby. Při mírné teplotě pečeme asi 50 minut dozlatova. Podáváme v zapékací míse se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka