Chřest zapékaný - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg chřestu, 5 dkg tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Očištěný chřest uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou vývaru z chřestu, povaříme 10 minut, přidáme sůl, muškátový oříšek a pepř. Chřest dáme na vymazanou ohnivzdornou mísu a zalijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě pečeme asi 20 minut dozlatova. Místo muškátu můžeme použít čerstvý rozsekaný zelený kopr.
Příloha: brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka