Chřest vařený s dušenými houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg chřestu, sůl, 10 dkg žampiónů nebo jiné houby, 1 citrón, 3 dkg másla,
Omáčka: 1/8 l bílého vína, 1/2 šálku hovězího vývaru, 4 žloutky, 1/2 citrónu, 10 dkg másla, zelená petrželka
Chřest uvaříme ve slané vodě do měkka a vyrovnáme na mísu. Posypeme ho žampióny nakrájenými na plátky, podušenými na másle s citrónem. Do hrnku dáme hovězí vývar, bílé víno, šťávu z citrónu a žloutky a šleháme nad párou. Jakmile houstne, přidáváme po částech čerstvé máslo. Chřest posypeme zelenou petrželí a přelijeme omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka