Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg zeleného chřestu, sůl, moučkový cukr, 1 lžička másla,
Omáčka: 1 svazek zelené petrželky, 1 svazek pažitky, 1 hrst kerblíku, 1 lžíce bedrníku, 1 lžíce kopru, 1 lžíce meduňky, 1 lžíce šťovíku, 1 nakládaná okurka, 2 vejce, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 chemicky neošetřeného citrónu, 20 dkg kysané smetany, 2 lžíce středně ostré hořčice, mletý pepř,
Omelety: 2 vejce, 13 dkg hladké mouky, 1.25 dl mléka, 1.25 dl minerální vody, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce oleje
Po omytí a oloupání spodní třetiny stonků vaříme zelený chřest asi 12 minut ve slané vodě s máslem a špetkou cukru.
Omáčka: Bylinky omyjeme, přebytečnou vodu vytřepeme a bylinky nasekáme najemno. Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a uvařená vejce naopak nahrubo. Cibuli a stružek česneku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do smetany opatrně vmícháme citrónovou šťávu i kůru, pak přisypeme připravené nasekané přísady a vše dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Omelety: Ze všech uvedených přísad s výjimkou oleje umícháme ve vyšší nádobě hladké těsto, z nějž na rozpáleném oleji upečeme omelety (3 ks ze 2 vajec). Ty pak pomocí dvou vidliček roztrháme na menší kousky, které spolu s uvařeným chřestem upravíme na talíř.
Podáváme s uzeným lososem, přelitý omáčkou a přizdobený malými rajčátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka