Chřest na maďarský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg chřestu, 2 dl kysané smetany, 3 lžíce másla, 10 dkg strouhanky, 1 kostka kostkového cukru, 1 lžička mleté papriky, sůl
Chřest uvaříme do poloměkka ve slané vodě, do které přidáme kostku cukru. Dáme okapat na síto. Zapékací mísu vymažeme lžící másla. Na druhé lžíci másla osmažíme strouhanku. Na dno mělké zapékací mísy dáme polovinu smetany, posypeme lžící osmažené strouhanky a naskládáme chřest. Polijeme zbytkem smetany, posypeme hustě strouhankou, mletou paprikou a poklademe kousky másla. Gratinujeme v horké předehřáté troubě, až smetana zhoustne a strouhanka zezlátne.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka