Cibule plněná - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  cibulí (větších, pokud možno stejně velkých), 1/2 kg mletého masa, 1  žemle, 1 dl mléka, 1  vejce, sůl, mletý pepř, 5 dkg tuku, 1 lžíce hladké mouky
Velké cibule oloupáme a povaříme asi pět minut v osolené vodě. Pak je vyjmeme, seřízneme víčko, vyloupneme střed a naplníme. Náplň si připravíme takto: k umletému masu přidáme housku namočenou v mléce a vymačkanou, sůl, pepř i vejce a vše dobře promícháme. Naplněné cibule přikryjeme víčkem cibule a dusíme postavené vedle sebe v kastrole na tuku asi půl hodiny. Občas trochu podlijeme. Těsně před dokončením zaprášíme moukou a dodusíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kapiemi nakrájenými nadrobno nebo s nakládanými okurkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka