Smažený pikantní celer - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 celery, citrónová šťáva, 4 plátky šunky nebo šunkový salám, 5 dkg sardelového másla,
Na obalování: 2 vejce, 1/8 l mléka, 7 dkg hladké mouky, sůl, olej na smažení
Celery očistíme, oloupáme a nakrájíme na půl centimetru tlusté plátky. Složíme je na prkénko, posolíme a pokapeme citrónem. Zatím si utřeme kousek másla se sardelovou pastou. Plátky celeru pomažeme máslem a vždy mezi dva plátky dáme plátek šunky nebo salámu. Spíchneme je párátkem a namáčíme je v těstíčku, které jsme umíchali z mouky, mléka a vajec. Ihned smažíme v rozpáleném oleji nebo tuku. Podáváme horké.
Příloha: bramborová kaše
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka