Smažený celer se studenou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 plátků celeru, sůl, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení,
Omáčka: 1 majonéza, trochu bílého vína, 1 lžička hladké hořčice, 2 stroužky česneku, 1 sladkokyselá nakládaná okurka, celerová nať, pažitka, zelená petrželka apod.
Očištěný celer nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a ovaříme je v osolené vodě. Okapané osolíme, poprášíme moukou, namáčíme v rozšlehaném vejci, obalujeme ve strouhance a na oleji dozlatova osmažíme. Teplé poléváme omáčkou a podáváme s vařenými brambory a rajčatovým salátem.
Omáčka: do majonézy vmícháme hořčici, drobně nakrájenou okurku, jemně nakrájený česnek a oprané rozsekané natě. Promícháme a zředíme vínem na hustotu omáčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka