Celerový řízek po měšťansku - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg celeru, 20 dkg uzeného masa, 18 dkg eidamu, 5 dkg žampiónů, 1 cibule, 1 hřebíček, 1/4 citrónu, sůl, 15 dkg rostlinného oleje, 1 vejce, hladká mouka
Tenčí plátky celeru uvaříme ve slané vodě s plátkem citrónu, hřebíčkem a cibulí. Polovinu uvařeného celeru položíme na prkénko a na každý plát uložíme plátek uzeného masa a sýra a druhým plátkem celeru vše přikryjeme. Zakryjeme alobalem, zatížíme druhým prkénkem a necháme aspoň hodinu v chladu. Vychladlé řízky máčíme v těstíčku promíchaném se žampióny nakrájenými na nudličky a strouhaným sýrem. Smažíme na oleji na obou stranách.
Příloha: brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka