Celerové smaženky II - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg celeru, 1 lžička cibule, 3 vejce, mletá paprika, sůl, polohrubá mouka nebo hrubá mouka, olej na smažení, máslo na pokapání
Vejce ušleháme do pěny, přimícháme na jemném struhadle nastrouhaný celer, strouhanou cibuli, osolíme, okořeníme paprikou a po částech přidáváme mouku, až máme těsto hustší než na lívance. Do nižší vrstvy rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, trochu je zploštíme a po obou stranách do růžova upečeme. Oleje nedáváme mnoho. Hotové smaženky klademe na papírové ubrousky, aby okapaly, a před podáním je potřeme rozehřátým máslem.
Podáváme jako přílohu k pečením, k minutkám nebo jako samostatný chod k večeři doplněné saláty, případně ještě tatarskou omáčkou. S tatarskou omáčkou jsou též vhodné jako teplý předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka