Celer zapékaný s rajskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 3 celery, 6 dkg tuku, 3 lžíce oleje, 5 dkg rajčatového protlaku, 2 bílky, 3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, zelená petrželka, mletý pepř
Očištěný celer uvaříme ve slané a okyselené vodě skoro doměkka. Po prochladnutí jej nakrájíme na silnější kolečka a ty naklademe do vymaštěného pekáčku. Trochu je přisolíme, okořeníme a pokapeme protlakem z rajských jablíček zředěným vodou. Na povrch dáme sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme vmíchali ustrouhaný sýr. Sníh pokropíme olejem a dáme asi na 20 minut do trouby zapéci.
Příloha: vařená rýže nebo brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka