Celer zapékaný s rajčatovým protlakem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg celeru, 8 dkg rajčatového protlaku, 5 dkg másla, sůl, pažitka, 1/2  citrónu, 5 dkg tvrdého sýra, 2  bílky
Očištěný celer oloupáme a uvaříme v okyselené a osolené vodě do měkka. Nakrájíme jej vroubkovaným nožem na plátky a skládáme ve vrstvách do vymazané ohnivzdorné misky. Každou vrstvu zakapeme zředěným, osoleným rajčatovým protlakem, rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem.
Povrch celeru potřeme pevným sněhem z bílků, do kterého přidáme sůl, zbytek strouhaného sýra a pažitku. Sněhovou čepici pokapeme máslem a pokrm dáme znovu na chvilku do trouby, aby sníh ožehl.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka