Celer plněný masem a houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 celery (menší po 15 dkg), sůl, 1/2 citrónu, 5 dkg másla, 30 dkg mletého masa (vepřové nebo telecí), 3 dkg žampiónů nebo sušené houby, mletý pepř, 2 lžíce tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička zelené petrželky nebo celerová nať, 1 vejce
Očištěné, oloupané celery ovaříme v okyselené a osolené vodě. Měkký celer odcedíme, vršek seřízneme a opatrně ho lžičkou vydlabeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme usekaný vnitřek celeru, mleté maso, sůl, koření a podusíme. Pak přidáme na plátky krájené, podušené houby, vejce a podle potřeby trochu strouhanky. Celery touto směsí naplníme, srovnáme je do ohnivzdorné misky a povrch posypeme strouhaným sýrem. Přidáme máslo, trochu podlijeme a v troubě zapečeme.
Příloha: rýže a tatarská omáčka
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka