Celer dušený se smetanou a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 celery, 8 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, sůl, 1/2 citrónu, 1 šálek bujónu (masox), 1/2 šálku kysané smetany, 5 dkg tvrdého sýra (parmezán, gouda)
Očištěný, oloupaný celer nakrouháme na nudličky, přelijeme horkou vodou s citrónem a chvíli podusíme. Odcezený celer vložíme na rozpuštěné máslo, dusíme a občas podléváme polévkou. Měkký zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme. Před podáváním přidáme strouhaný sýr. Dušený celer podáváme jako příkrm k minutkám nebo pečením. S kouskem masa nebo šunky je to i výborná večeře.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka