Celer dušený s vepřovými žebírky - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg celeru, 1/2 citrónu, 5 dkg másla, 1 cibule, 1/2 šálku smetany, 1 žloutek, pažitka, 5 dkg tvrdého sýra, 40 dkg vepřového žebírka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje
Vepřová žebírka naklepeme, na stranách nasekneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme hodinu odležet. Očištěný celer nakrouháme na silnější nudle, zakapeme citrónem, aby neztmavnul, a pak podlijeme a dáme dusit na máslo. Než celer změkne, přidáme očištěnou, na kolečka krájenou cibuli a dusíme dále. Když se všechna šťáva vydusí, podlijeme celer smetanou, do které přidáme strouhaný sýr.
Žebírka zprudka opečeme po obou stranách na pánvi, dáme do ohnivzdorné misky, přelijeme celerem se smetanou a dáme do trouby zapéci.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka