Mořské potvory po česko-čínsku zapečené se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg mořských plodů (mušle, sépie, chobotničky, krevety), 6  krabích tyčinek, 1  cibule, 2  pórky, 1  paprika, 20 dkg žampiónů (čerstvé, v nouzi i sterilované), 1.6 dl sójové omáčky, 1 dl worcestrové omáčky, tabasco, 1 dl sherry (nebo červeného vína), sůl, moučkový cukr, olej, škrobová moučka, 25 dkg eidamu (madelan)
Mořské plody orestujeme na oleji spolu s paprikou, žampióny a na kolečka nakrájenou cibulkou, podlijeme sójovou, worchesterovou omáčkou, přidáme sherry, špetku soli, cukru a pokapeme pár kapkami tabasca. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Mezitím si nakrájíme mladý pórek a přepůlíme krabí tyčinky. Pórek a tyčinky přidáme do podušené směsi.
Směs promícháme, zaprášíme škrobovou moučkou a lehce povaříme (pórek musí zůstat křehký). Celou směs přendáme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem (labužníci mohou přidat i trochu strouhané nivy). Minutku až dvě zapečeme ve vyhřáté troubě a poté podáváme s přílohou, doporučujeme rýži, dobrý je i černý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka