Kudrnatá omeleta s mušlemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 jarní cibulky s natí, 2 pokrájené žampióny, 3 vejce, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce vody, 1 lžíce brandy, 1/2 lžičky glutasolu, špetka moučkového cukru, sůl, 1 lžička krabí moučky, mušle, olej
Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme pokrájenou cibulku a žampióny. Mezitím rozšleháme vejce se sójovou omáčkou, vodou, brandy, glutasolem, cukrem, solí a krabí moučkou (Ize nahradit proužkem sardelové pasty, ale nemusí být).
Vaječnou směs vylijeme na pánev s cibulkou a žampióny. Po krátké chvíli nožem nebo vidličkou narušujeme okraje omelety a natáčením pánve přiléváme do vzniklých mezer řídkou vaječnou směs. Když začne omeleta tuhnout, přidáme konzervované mušle (čerstvé mušle osmahneme se žampióny a cibulkou). Okraje omelety zalijeme lžící oleje, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme omeletu naskočit. Okraje omelety mají být 'kudrnaté'.
Obložíme pokrájenými rajčaty, paprikami, okurkami a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka