Pikantní krevety - recept cpt. Cooka
6 porcí: 12 velkých krevet, 12 feferonek, glutasol, sůl, 1 pórek, 1 cibule, 6 červených paprik, 5 lžic sójové omáčky, 5 lžic desertního vína, 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžíce škrobové moučky, olej, sůl
Očištěné krevety nakrájíme na menší kousky, zakápneme citrónem, přidáme víno a sekané feferonky a necháme 30 minut odležet. Zeleninu nakrájíme na jemné plátky. Odleželé krevety necháme okapat a v oleji opečeme. Přidáme zeleninu, zbylou marinádu, sójovou omáčku, česnek a glutasol. Krátce podusíme, zahustíme máčeným škrobem, opět krátce podusíme a podáváme s vařenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka