Liliové puky - recept cpt. Cooka
4 porce:  35 dkg oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet, 10 dkg vyloupaných vlašských ořechů, 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 2  naťové cibulky, 1  bílek, 2 lžičky škrobové moučky, 1/2 lžíce sherry, 1  citrón na šťávu, 1 špetka soli, olej na smažení
Čerstvé krevety oloupáme, maso opláchneme a osušíme. Konzervované krevety necháme pouze okapat. Ořechy a krevety usekáme nadrobno. Cibuli oloupáme a nasekáme na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupáme, nakrájíme na plátky a usekáme. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Smícháme usekané krevety, ořechy, cibuli a zázvor. Osolíme a pokropíme vínem sherry. Přidáme sníh a bramborovou moučku. Vše pečlivě promícháme.
Ze získané masy tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Hotové kuličky smažíme v dostatečném množství silně rozpáleného oleje asi 2 - 3 minuty. Ocedíme nadbytečný tuk a pokapeme citrónovou šťávou. Ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka