Krevety s vepřovým masem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 velkých krevet, 60 dkg vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 6 zelených paprik, 15 dkg pórku, glutasol, sůl, olej, špetka zázvoru, vývar z masoxu, 5 lžic desertního vína, citrón
Očištěnou kýtu nakrájíme na jemné nudličky, promícháme se lžící škrobu a vejcem. Očištěné krevety nakrájíme na drobné kousky, papriky a pórek na jemné proužky. Na pánvi v oleji prudce osmažíme vepřové maso, dbáme, aby se nám nudličky neslepily. Přidáme krevety a podusíme. Olej zčásti slijeme, přidáme zeleninu, špetku glutasolu a mletého zázvoru, prohřejeme a zalijeme zálivkou připravenou z vývaru, vína a škrobu. Krátce podusíme a podáváme ozdobené citrónem, petrželkou a rajčetem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka