Krevety s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg krevet nakrájených podélně na čtvrtiny, 4 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce olivového oleje, 10 dkg sterilovaného hrášku, 10 dkg spařených a oloupaných mandlí, 2 stroužky rozdrceného česneku, 25 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 1  paprika červená nakrájená na plátky, 1 dl kuřecího vývaru, sůl
V míse smícháme nakrájené krevety se čtvrtinou Solamylu a důkladně promícháme. Přikryjeme a necháme v lednici hodinu vychladit. V další misce smícháme papriku se sójovou omáčkou a zbytkem Solamylu a přidáme odkapaný hrášek. Znovu promícháme. Na pánvi rozpálíme polovinu lžíce oleje, přidáme mandle a minutu je opražíme. Mandle vyndáme, přeneseme je na papírový ubrousek a osolíme je. Na pánev přidáme zbytek oleje, přidáme krevety a česnek, zamícháme a krátce osmažíme. Krevety vyndáme a necháme v teple. Na pánev dáme papriku s hráškem, 2 minuty osmahneme, přidáme žampióny, promícháme a přidáme vývar. Přivedeme k varu a pomalu přidáme zbytek Solamylu. Důkladně zamícháme a necháme zhoustnout. Vrátíme krevety, prohřejeme a dodáváme posypané mandlemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka