Krevety po turecku - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg krevet, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 50 dkg rozčtvrcených žampiónů, 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 1  cibule nasekaná nadrobno, 3 stroužky rozdrceného česneku, 1  rajče nakrájené na drobné kousky, 25 dkg rýže, 2 zelené papriky, 2.5 dl bílého vína, 1 lžíce medu, 2 lžíce dobromysli, 1  bobkový list, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, 4 lžíce zelené petrželky nasekané nadrobno, 15 dkg nastrouhaného ementálu, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Přidáme žampióny a 5 minut vaříme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme muškátový oříšek, dobře zamícháme a přendáme do misky. V pánvi rozpálíme zbytek másla a oleje, přidáme cibuli, papriku a česnek, zamícháme a 10 minut smažíme. Přidáme rajče, víno, med, oregáno a bobkový list, zamícháme a vaříme 30 minut. Přidáme krevety a pomerančovou kůru a vaříme další 3 minuty. Do pánve vrátíme žampióny, přidáme petrželku, odstraníme bobkový list a dobře promícháme. Na plechu uděláme hromádky vzniklé směsi, posypeme je sýrem a zapečeme v rozpálené troubě při 200 °C až sýr zhnědne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka